Bästa Musfällorna » 4 produkter i test

Intro Text – Kommer snart

Så är musfällorna utvalda

Kommer snart

Oberoende experter

Alla produkttestare på VäxtEko är oberoende och skriver enbart utifrån sina egna åsikter. De får samma ersättning oavsett vilka omdömen de ger. Läs mer om att vara produkttestare på VäxtEko.

1. Pestis™ Metallbur för möss

Kommer snart Kommer snart

Kommer snart

Pestis™ Metallbur för möss

Se pris

2. Swissinno® SuperCat Levandefångst Musfälla

Kommer snart Kommer snart

Kommer snart

Swissinno® SuperCat Levandefångst Musfälla

Se pris

3. Goodnature® A24 Mus- & Råttfälla Kolsyra

Kommer snart Kommer snart

Kommer snart

Goodnature® A24 Mus- & Råttfälla Kolsyra

Se pris

4. Owltra® Musfälla Clean-kill 2-pack

Kommer snart Kommer snart

Kommer snart

Owltra® Musfälla Clean-kill 2-pack

Se pris

Bete för möss och musfällor

De flesta människor uppfattar möss som ganska gulliga djur – på håll. Ingen vill ha in möss i sin bostad. Framför allt villaägare har ibland problem med att det kommer in möss i källaren, på vinden eller i värsta fall dyker de upp i det vanliga bostadsutrymmet. Det sker speciellt på vintern då mössen söker efter värme och föda. Problemet kan lösas genom att fånga mössen i olika typer av fällor. Följande text ger dig tips och information om olika bete till musfällor.

1. Bete möss gillar

De flesta tänker nog på ost när man ska fånga möss, men det finns många andra matvaror som möss faktiskt hellre äter än ost. På vintern behöver de näring, så allt som är rikt på fett och många kalorier fungerar. Då fungerar nötter eller russin bra, men också det mesta som är sött, som choklad eller olika typer av godis. Kött går också, men det går att prova sig fram.

2. Kladdigt bete

Matvaror som är kladdiga kan fungera bra för att locka musen in i fällan. Jordnötssmör, banan, eller kaviar och liknande, kräver att musen slickar i sig maten och behöver därmed våga sig väldigt nära fällan. Honung verkar inte fungera för möss, så även om det är sött finns det tydligen gränser även för vad dessa små gynnare vill äta.

3. Byggmaterial

Fånga möss med byggmaterial? Ja, absolut! Främst honor är de möss som bygger bon inför hösten, och då kan de lockas av garn, isoleringsmaterial, skumplast och liknande. Dock är det inte lika effektivt som att locka med mat. Det är ett alternativ att prova, speciellt om det är lite tomt i kylskåpet när du vill ladda din fälla.

4. Undvik dessa fel

När du nu vet vilka typer av bete som kan locka musen i fällan, så är det samtidigt viktigt att hantera fällan rätt. Undvik:

  • För stora bitar av betet – då kan musen äta utan att fastna i fällan.
  • Att röra betet och fällan med fingrarna – mössen känner av din lukt så risken är att de inte ens går nära fällan. Använd handskar.
  • Placera inte fällorna på ogenomtänkta ställen. Ta reda på var mössen oftast befinner sig i bostaden och placera fällorna lite undangömda, så att mössen vågar gå fram. Bra ställen är nära väggar, under diskbänken eller olika mörka hörn i bostaden.
  • Ha inte bara en fälla. Oftast behövs flera fällor på olika ställen för att lyckas få bort mössen. Det är nämligen sällan bara en ensam mus som kommit in i bostaden och de kan också föröka sig om de hinner sätta bo.
  • Glöm inte att tömma fällorna. Om du av någon anledning är bortrest eller glömmer att se över fällorna varje dygn, finns risken att du har en död mus i en fälla som dels signalerar till övriga möss, men också kan börja lukta illa ganska snart. Det behöver vara rent och fräscht för att andra möss ska våga sig fram och du vill givetvis fånga alla möss som rör sig i bostaden.

Betyg på testguiden:

4.3/5 - (3 votes)