Bästa Lavendel » 3 produkter i test

Bästa Lavendel

Lavendel med sin härliga doft är mycket populär som både eterisk olja och som doftpåse. Doften är rogivande och är bra för avslappning när man vill minska stress och spänningar. Den passar därför bra både i aromaterapi och som massageolja, i hudvård och som rumsdoft. Lavendelpåsar fungerar också utmärkt som doftspridare i garderoben, byrålådan eller linneskåpet för att ge textilier en fräsch, nytvättad doft.

Vi har testat många olika lavendelprodukter på marknaden för att välja ut de bästa och mest populära produkterna. Vi uppdaterar regelbundet våra tester efterhand vi hittar nya produkter som kan utmana våra vinnare.

Produkter i testet

 

Oberoende experter

Alla produkttestare på VäxtEko är oberoende och skriver enbart utifrån sina egna åsikter. De får samma ersättning oavsett vilka omdömen de ger. Läs mer om att vara produkttestare på VäxtEko.

Produkter vi rekommenderar

1. Provance® Lavendelpåse 25g

Kommer snart Kommer snart

Kommer snart

Provance® Lavendelpåse

Se pris

2. Lavendelpåse Broderad 25 g

Kommer snart Kommer snart

Kommer snart

Lavendelpåse Broderad 25 g

Se pris

3. Aries® Lavendelpåsar 2 x 12 g

Kommer snart Kommer snart

Kommer snart

Aries® Lavendelpåsar 2 x 12 g

Se pris

Så är Lavendel utvald

Vi har inför det här testet genomsökt många av marknadens mest populära lavendelprodukter. Bland dessa produkter har vi noggrant valt ut produkter med hög kvalitet i olika prisklasser. Våra egna produkttestare har testat alla produkter som ingår i detta test och bedömt var och en utifrån en rad kriterier.

Testerna för att hitta bästa lavendelprodukten genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Design – Om man har tänkt sig att köpa en lavendelpåse kan designen vara viktig, beroende på var den ska användas. Ska påsen hänga synlig i ett rum eller placeras framme någonstans behöver designen vara snygg, alternativt vara lite mer diskret för att harmonisera med inredningen. Är det i stället en olja man ska köpa kanske inte designen på flaskan är så viktig.
  • Doftintensitet – De flesta lavendeloljor doftar ganska mycket men det kan vara några skillnader beroende på hur pass koncentrerad oljan är. Även doftpåsar kan variera i doftintensitet. Mycket beror på vilken kvalitet det är på den torkade lavendeln som används.
  • Användarvänlighet – Oljor ska gå enkelt att dosera på önskad plats och det ska vara minimal risk att spilla då doften kan vara ganska stark.
  • Pris – Själva priset på produkten har jämförts i relation till de kvaliteter vi upplever på produkterna för att därefter avgöra om de är prisvärda eller inte.

Lavendel – Guide

Det finns många bra lavendelprodukter på marknaden så det kan vara svårt att välja. Här går vi igenom i vår köpguide vad som kan vara bra att tänka på inför ett köp.

Material på lavendelpåsar

Till de allra flesta lavendelpåsar brukar materialet vara bomull eller linne. Båda materialen fungerar mycket bra för att sprida den ljuvliga doften av lavendel. Ett mer glesvävt material kan vara att föredra om man vill att doften ska spridas lättare.

Designen

Designen på påsen kan vara viktig om man vill att lavendelpåsen ska vara framme i ett rum och synlig. De flesta påsar är dekorerade lite sparsamt till ganska mycket men det finns också mer neutrala och diskreta modeller.

Vid köp av lavendelpåsar kan man alltså i vissa fall behöva välja en produkt som lättare smälter in i inredningen. En del påsar har också en ögla för att det ska gå att kunna hänga upp påsen på exempelvis en klädgalge eller någon annan krok.

Koncentrerad eller utblandad olja

Väljer man en lavendelolja brukar de allra flesta vara ganska högkoncentrerade men det finns också några mer utblandade varianter. Det som är viktigt att tänka på att högkoncentrerade oljor inte ska användas direkt på huden.

Doftintensitet

Beroende på vilken sorts lavendel som används i tillverkningen kan doftintensiteten variera. Exempelvis är fransk lavendel en av de sorter som har en mycket intensiv doft. För lavendelpåsar brukar doften inte vara så intensiv, mer än mest i början. För oljor bör man tänka på om man ska använda den på huden att inte doften blir för stark, vilket annars kan orsaka huvudvärk.

Vanliga frågor om Lavendel

Vad är lavendelolja bra att användas till?

Lavendeldoften har en rogivande och lugnande effekt vilket kan underlätta när man vill stressa ner. Då kan oljan användas som rumsdoft, massageolja eller som aromaterapi. Oljan är också antimikrobiell, återfuktande och mjukgörande för huden.

Vad kan man använda lavendelpåsar till?

Ett populärt sätt att använda lavendelpåsar är att placera dem i garderober, linneskåp och byrålådor för att ge textilier och kläder en fräsch doft. Påsarna kan också hängas framme i olika rum för att sprida en väldoft.

Varför ska man använda doftpåsar med lavendel i garderoben?

Lavendelpåsarna avger en ljuvlig doft som ger kläder och textilier en nytvättad och fräsch doft.

Betyg på testguiden:

4.3/5 - (3 votes)